Hoe gebruik ik klasbord thuis?

Klasbord is de social media tool voor het onderwijs. Klasbord maakt de communicatie tussen school en thuis leuk, gemakkelijk & veilig. Ontvang de leukste kiekjes, tekstberichten, of vragen vanuit de klas direct via de gratis Klasbord-app of via de e-mail nieuwsbrief.

Klasbord is een gesloten en veilige omgeving en dat is wel zo fijn! De leerkracht bepaalt wie de klas kan volgen en wat de interactiemogelijkheden zijn per bericht. De berichten uit de klas zijn alleen toegankelijk voor de volgers die door de leerkracht zijn geaccepteerd. Deze privacy vinden wij belangrijk.

Klasbord werkt in een aantal eenvoudige stappen:

  1. De leerkracht maakt een klas aan op Klasbord en verspreid een uitnodiging onder de ouders en betrokkenen rondom de klas. In de uitnodiging staat een unieke klascode. Ook staat er een omschrijving hoe je de klas als ouder of leerling kunt volgen.

2. Download de app of ga naar de klasbord website.

Button-Klasbord-website

iOS_buttonAndroid-ButtonWindowsStore_badge_Dutch_nl_Black_large_462x120 

3. Meld je aan op Klasbord: Als ouder of betrokkenen meld je je aan via de Klasbord-website of via de Klasbord-app. Na registratie vul je de unieke klascode in. Je kunt jezelf ook aanmelden voor de email-nieuwsbief. Er wordt vervolgens een volgverzoek verstuurd naar de leerkracht.

4. Wanneer de leerkracht je verzoek accepteert heb je toegang tot de berichten van de klas en ontvang je ieder bericht automatisch. Doordat de app een pushbericht genereert, ontvang je als ouder altijd een melding als er door de leerkracht een nieuw bericht wordt geplaatst.

briefjeipad

PrivacySpelregels1